Velkommen til Askeladden-Bloggen!

Modell Agnes Born

Hei, og velkommen til Askeladden sin helt nye blogg!

Vi er stolte og begeistrede over å endelig kunne dele vår reise og våre tanker med dere, vårt fantastiske publikum. Gjennom denne bloggen ønsker vi å inspirere dere, gi dere dypere innsikt i vår bedrift, og fortelle om vårt engasjement for miljøet. Vi vil invitere dere inn i hjertet av Askeladden, og dele historier, ideer, og selvfølgelig, lidenskapen for gjenbruk som binder oss alle sammen.

Askeladden startet i 1998 som et beskjedent selskap i en liten kjeller på 70 kvadratmeter. I dag har vi vokst til å bli et av Norges største bruktvarehus, med et areal på mer enn 1500 kvadratmeter. Underveis har vi endret selskapsform, flyttet fire ganger, og vunnet anerkjente priser som Rana kommunes miljøpris i 2002, og prisen for «årets bedrift» av Ranaregionens Næringsforening i 2019. Vi er takknemlige for veksten, men for oss har suksessen alltid handlet om mer enn tall.

Siden dag én har Askeladden vært drevet av engasjement, dedikasjon og innovative tenkere. Vi ble etablert i en tid da interessen for miljø og gjenbruk vokste, og har siden den gang arbeidet utrettelig for å gjøre brukthandelen mer attraktiv og trendy, samtidig som vi har skapt arbeidstrening for hundrevis av mennesker. I dag er Askeladden en stolt arbeidsplass for 12 ansatte, og huser til enhver tid mellom 10-15 deltakere fra ulike instanser og frivillige.

Vi er mer enn bare et bruktvarehus – vi er et symbol for gjenbruk. Bare i 2022 solgte vi over 15 tusen brukte plagg og 14 tusen blad og bøker. Men vår innflytelse strekker seg utover våre salgstall. Vi påvirker mennesker i nærmiljøet til å tenke alternativt både når de skal skaffe seg nye ting, og når de skal kvitte seg med gamle.

Gjennom årene har Askeladden spart miljøet for enorme mengder med søppel. Vi mener at hver gjenstand fortjener et nytt hjem, og vi jobber for å gi gjenstander et nytt liv. Hver bok, hvert plagg, hvert møbel er en del av vår historie – og vi gleder oss til å dele mer av denne historien med dere på bloggen.

Vi håper at denne bloggen vil bli et sted for inspirasjon, læring, og engasjement. Vi vil dele vår lidenskap for gjenbruk og miljøbevissthet, og vi håper at dere vil bli med oss på denne reisen.

Tusen takk for at dere er her. Vi gleder oss til å starte denne nye reisen med dere!

Hilsen,
Askeladden-teamet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *