Historien bak Askeladden

Askeladden ble etablert i 1998 som et ansvarlig selskap lokalisert i en liten kjeller på ca 70m2.  Etter dette har Askeladden endret selskapsform til AS og flyttet fire ganger. Vi har vokst med mange kvadrat meter hver gang og er i dag et av Norges største bruktvarehus med over 1500 m2.

 I 2002 mottok vi Rana kommunes miljøpris, og i 2019 mottok vi prisen for «årets bedrift» av Ranaregionens Næringsforening.

 Askeladden ble etablert i en tid da interessen for miljø og gjenbruk vokste i samfunnet. Dette, sammen med engasjerte, dedikerte og nytenkende drivere er hovednøkkelen til suksessen bak bedriften.

 I dag er Askeladden arbeidsplass for 12 ansatte og huser til enhver tid mellom 10-15 deltagere fra ulike instanser og frivillige.

Lokalt er Askeladden forbundet med gjenbruk. I 2019 solgte Askeladden blant annet over 12 tusen brukte plagg og 15 tusen blad og bøker.

Vi mener Askeladden påvirker mennesker i nærmiljøet til å tenke alternativt både når de skal skaffe seg nye ting og kvitte seg med gamle.

 Askeladden har spart miljøet for enorme mengder med søppel, gjort bruktbransjen mere attraktiv og trendy og gitt hundrevis av mennesker arbeidstrening.

Solgte klær pr år 2023
0 +
Solgte magasiner pr år
0 +

Våre veiledere

Grete Lian

Daglig leder
Grete er gründer, arbeidsleder og daglig leder. Hun har vært med siden oppstart i 1998. Grete har utdannelse innen økonomi og ledelse og master practitioner innenfor NLP. Grete jobber med administrasjon og utvikling.

Mobil: 952 00 242 grete@askeladdenressurs.no

Sissel Åvitsland

Arbeidsleder
Sissel er gründer, arbeidsleder og økonomi ansvarlig. Hun har vært med siden oppstart i 1998. Sissel har utdannelse innen økonomi og ledelse og master practitioner innenfor NLP. Sissel jobber med administrasjonen og produksjonen.

Mobil: 466 23 843
sissel@askeladdenressurs.no

Elisabeth Kristoffersen

Arbeidsleder
Elisabeth er arbeidsleder med ansvar for Grønn Mani og bokavdelingen. Hun var tidligere med og startet Grønn Mani, den lille thrift shopen som fantes i sentrum av Mo I Rana en kort periode. I November 2018 ble hun ansatt på Askeladden Ressurssenter. Hun er utdannet vernepleier og spesialpedagog.

Janne Lomøy Bogen

Arbeidsleder
Janne er arbeidsleder og er ansvarlig for service avdelingen. Hun har vært ansatt siden 2012. Janne har utdannelse innenfor kontor og markedsføring. Janne har en allsidig arbeidsbakgrunn, og en del frivillige verv. Hennes ansvarsområde er spesielt serviceoppdrag og lunch drift.

Mobil: 970 66 655
janne@askeladdenressurs.no